2
استاد، دانشکده مهندسی صنایع، پردیس فنی دانشگاه تهران
3
استادیار دانشکده مهندسی صنایع، پردیس فنی دانشگاه تهران
چکیده
هدف از مرحلهی پاسخ بعد از بحران، کاهش تلفات انسانی از طریق دسترسی به مناطق بحرانزده به منظور انتقال کمکهای امدادی و عملیات جستوجو و نجات مصدومان در سریعترین زمان ممکن است. آوار ناشی از فاجعه موجب مسدود شدن راهها و مانع از دسترسی گروههای امداد و نجات به مناطق بحرانزده میشود. برای کاهش اثرهای منفی فاجعه، تصمیمگیری مبنی بر اینکه کدام راهها در راستای حملونقل کمکهای امدادی پاکسازی شوند بسیار حیاتی است. در این مقاله مدلی (الگویی) برای مسئلهی پاکسازی آوار با هدف حداقل کردن زمان دسترسی به مناطق بحرانی نظیر بیمارستانها ارائه شده است. برای کاهش زمان حل مسئله، الگوریتم دو مرحلهای مبتنی بر الگوریتم شبیهسازی تبرید ارائه شده است. همچنین کارایی و کاربردپذیری الگو و روش حل پیشنهادی در منطقهی 2 تهران مورد بررسی و نتایج آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج این تحقیق بیانگر اهمیت در نظر گرفتن یک برنامهی جامع برای پاکسازی آوار و در نظر گرفتن چند قرارگاه برای پاکسازی آوار در فاز پاسخ به بحران است.
توکلی, شایان, ربانی, مسعود, بزرگی امیری, علی. (1395). ارائهی یک الگوی بهینهسازی برای مسئلهی پاکسازی آوار در فاز پاسخ به بحران. علمی پژوهشی مدیریت بحران, 5(2), 5-16.
MLA
شایان توکلی; مسعود ربانی; علی بزرگی امیری. "ارائهی یک الگوی بهینهسازی برای مسئلهی پاکسازی آوار در فاز پاسخ به بحران". علمی پژوهشی مدیریت بحران, 5, 2, 1395, 5-16.
HARVARD
توکلی, شایان, ربانی, مسعود, بزرگی امیری, علی. (1395). 'ارائهی یک الگوی بهینهسازی برای مسئلهی پاکسازی آوار در فاز پاسخ به بحران', علمی پژوهشی مدیریت بحران, 5(2), pp. 5-16.
VANCOUVER
توکلی, شایان, ربانی, مسعود, بزرگی امیری, علی. ارائهی یک الگوی بهینهسازی برای مسئلهی پاکسازی آوار در فاز پاسخ به بحران. علمی پژوهشی مدیریت بحران, 1395; 5(2): 5-16.