1
دانشجوی دکتری، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی
2
دانشیار، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی
چکیده
این پژوهش با هدف ارائهی روشی برای ارزیابی و تعیین اولویت اقدامات کاهش ریسک لرزهای در کشورهای لرزهخیز در حال توسعه و اختصاص بودجهی لازم به این اقدامات و یاری دادن مدیران و تصمیمگیرندگان در این امر، انجام شده است. در این پژوهش یک مدل برنامهریزی بهینهسازی تصادفی (احتمالی) دو مرحلهای توسعه داده شده که منابع اقتصادی اختصاص یافته به راهکارهای کاهش ریسک لرزهای (مقاومسازی) و بازسازی پس از زلزلههای احتمالی آینده را در سطح منطقهای بهینه سازد. مدل بهینهسازی پیشنهاد شده، راهکارهای کاهش ریسکهای موجود را با هدف کمینه کردن هزینههای مقاومسازی، بازسازی و ریسک خسارت اقتصادی بیش از حد مجاز مورد جستجو قرار میدهد، تا راهکار بهینه را با توجه به محدودیتهای موجود پیدا کند. همچنین در پژوهش حاضر برای بررسی مدل تصادفی پیشنهاد شده از دیدگاه عدم قطعیت وقوع زلزلهها و نشان دادن برتری مدل تصادفی نسبت به سایر روشهای احتمالی که بحث عدم قطعیت زلزلهها را خارج از فرایند بهینهسازی در نظر میگیرند، مدلهای احتمالی دیگر نیز ارائه شده است و با انجام مطالعهی موردی برای شهر تهران، اولاً کاربردهای عملی مدل تصادفی و سایر روشهای احتمالی بهینهسازی پیشنهاد شده ارائه شده است، ثانیاً با محاسبهی عوامل کلیدی نشانگر برتری مدلهای تصادفی با نامهای «ارزش مورد انتظار اطلاعات صحیح» و «ارزش حل تصادفی»، مدل تصادفی با سایر مدلهای احتمالی مورد مقایسه قرار گرفته است.
پیغاله, الناز, ذوالفقاری, محمدرضا. (1394). مقایسهی مدل بهینهسازی تصادفی و سایر روشهای احتمالی برای اختصاص منابع اقتصادی جهت کاهش ریسک لرزهای منطقه ای. علمی پژوهشی مدیریت بحران, 4(1), 17-39.
MLA
الناز پیغاله; محمدرضا ذوالفقاری. "مقایسهی مدل بهینهسازی تصادفی و سایر روشهای احتمالی برای اختصاص منابع اقتصادی جهت کاهش ریسک لرزهای منطقه ای". علمی پژوهشی مدیریت بحران, 4, 1, 1394, 17-39.
HARVARD
پیغاله, الناز, ذوالفقاری, محمدرضا. (1394). 'مقایسهی مدل بهینهسازی تصادفی و سایر روشهای احتمالی برای اختصاص منابع اقتصادی جهت کاهش ریسک لرزهای منطقه ای', علمی پژوهشی مدیریت بحران, 4(1), pp. 17-39.
VANCOUVER
پیغاله, الناز, ذوالفقاری, محمدرضا. مقایسهی مدل بهینهسازی تصادفی و سایر روشهای احتمالی برای اختصاص منابع اقتصادی جهت کاهش ریسک لرزهای منطقه ای. علمی پژوهشی مدیریت بحران, 1394; 4(1): 17-39.