* مقالات زیر مقالاتی هستند که توسط داوران و هیئت تحریریه پذیرفته شدهاند و در حال انجام ویراستاری ادبی و لاتین هستند که بعد از أخذ تاییدیه از نویسنده مسئول به صفحهآرای نشریه تحویل داده خواهند شد.
* مقالات به محض اتمام کار در سایت منتشر خواهند شد. لطفاً پیگیری مجدد نفرمایید.
محمد ذوالفقاری؛ علی قنبری نسب؛ محمد علی نکوئی؛ سید محمد حسینی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 اسفند 1401
چکیده
تابآوری زیرساختهای حیاتی در برابر حوادث، قبل، حین و پس از بحران برای پاسخ و ترمیم حادثه ضروری است. جنبههای بحرانی تابآوری مانند برنامهریزی برای شرایط خطرناک و درگیر شدن با محاسبه وابستگی درونی ...
بیشتر
تابآوری زیرساختهای حیاتی در برابر حوادث، قبل، حین و پس از بحران برای پاسخ و ترمیم حادثه ضروری است. جنبههای بحرانی تابآوری مانند برنامهریزی برای شرایط خطرناک و درگیر شدن با محاسبه وابستگی درونی با سایر زیرساختها باید درک شود تا مدیران بتوانند تابآوری سیستم را ارتقاء دهند. سامانه انتقال فاضلاب بهعنوان یکی از زیرساختهای حیاتی شهری محسوب میگردد. عملکرد بدون وقفهی سامانه فاضلاب برای کلانشهر تهران با توجه به حجم زیاد فاضلاب موجود از اهمیت بسزایی برخوردار است، این عملکرد در مواجه با حوادث غیرمترقبه تابع میزان تابآوری آن سامانه است. در همین راستا هدف پژوهش حاضر، ارزیابی تابآوری زیرساخت خط انتقال فاضلاب کلانشهر تهران به تصفیهخانه فیروز بهرام است. از نظر روششناسی پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و روش گردآوری اطلاعات با استفاده از منابع کتابخانهای و روش مصاحبه باز صورت پذیرفته است. به همین منظور با توجه به انواع تهدیدات خط انتقال فاضلاب، فاکتورهای مؤثر در تابآوری آن از متون ادبیات موضوع ارائه میشود و پسازآن با کمک روش ارزیابی تابآوری زیرساخت (IRAM)، بومیسازی آن برای خط انتقال فاضلاب به تصفیهخانه فیروز بهرام انجام میگردد. نتایج بهدستآمده نشان میدهد که وضع موجود تابآوری لازم را نداشته و حجم عظیمی از فاضلاب بر اساس سناریوها به محیط شهری و دیگر زیرساختها وارد و آسیب میرساند، به همین منظور در انتها راهکار «طرح اجرای بای پس فاضلاب به رودخانه کن» بهمنظور ارتقای سطح تابآوری پیشنهاد گردید که بر اساس تحلیلهای انجامشده بعد از اعمال راهکار، سطح ارتقاء تابآوری (اختلاف RDR اولیه و ثانویه) افزایش پیدا می نماید.